Informatie Winterseizoen 2020-2021 Mini + B/C-Pupillen

Het winterseizoen loopt van 28 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021

De kinderen zijn dan als volgt over de groepen verdeeld:

B pupillen              : kinderen van geboortejaar 2012

C pupillen              : kinderen van geboortejaar 2013

Mini C pupillen       : kinderen van geboortejaar 2014 en 2015

Per 28 oktober 2020 stromen de kinderen met geboortejaar

2011 door naar de A pupillen

2012 door naar de B pupillen

2013 door naar de C-pupillen

2014 blijven mini-pupillen.

 

Contact:

De administratie voor de B-, C- en mini-pupillen wordt verzorgd door Patricia van Domburg en Merel vd Maaten.

Zij zorgt via mail voor informatie over wedstrijden, afwijkende trainingstijden, etc.

Ook opgave van nieuwe leden verloopt via Patricia. Contactgegevens:

mail: athlospupillen@hotmail.com

tel. :  06-21881539

 

Trainingstijden van 28 oktober tot 1 maart:

Woensdag: Zaaltraining, Sporthal De Sypel, Zaal 2 (achterste, nieuwe zaal).
Tijd: 16.30-17.45 uur
Trainers: Patricia van Domburg, Wouter Janssen, Maud Lodder, Marijke de Boer, Tygo Granneman en Matthijs Alkema.

Bij vragen of opmerkingen omtrent de woensdagtraining kunnen jullie contact opnemen met Patricia van Domburg, tel. 06-21881539, mail athlospupillen@hotmail.com.

 

Zaterdag: Baan-/bostraining, atletiekbaan Sportpark de Strokel.
Tijd: 09.00-10.15 uur.
Trainers: Merel van der Maaten, Patricia van Domburg, Wouter Janssen, Emma de Lange, Tygo Granneman, Matthijs Alkema en Bastiaan Vernhout.

Bij vragen of opmerkingen omtrent de zaterdagtraining kunnen jullie contact opnemen met Patricia van Domburg of Merel vd Maaten, tel.06-21881539, mail athlospupillen@hotmail.com

 

(Afwijkende) trainingstijden/uitval van trainingen:

Komend seizoen is er geen crosscompetitie. Ook de Athlos Bosloop is helaas afgelast, evenals de uitgestelde indoor die stond voor 24 oktober. Als de bekende omstandigheden het toelaten proberen we nog wedstrijdjes te organiseren, of doen we dat als onderdeel van de training.

kerstvakantie              20 december t/m 3 januari

voorjaarsvakantie       20 februari t/m 28 febuari

 

Informatie over de trainingen

 • In het winterseizoen gaan we op zaterdag vanaf de baan vaak het bos in. In de winter is een training van de technische nummers zoals hoogspringen en verspringen vaak niet zo handig, omdat de kinderen dan te lang stil moeten staan en het te koud krijgen. Daarom lopen we op de zaterdag veel, maar natuurlijk altijd aangepast aan wat de kinderen kunnen en met veel spelletjes tussendoor. In de winter besteden we tijdens de zaaltraining wel aandacht aan de technische nummers.
 • Trainingen gaan onder bijna alle weersomstandigheden door, behalve bij onweer en stortregen die naar verwachting het hele trainingsuur zal duren!
 • Als je twijfelt of een training door gaat i.v.m. het weer, kijk dan ca. een half uur voor aanvang even op de mail of er een bericht over gestuurd is. Of bel of app even met Patricia van Domburg.
 • De trainingen gaan tijdens de schoolvakanties niet door. We geven hier altijd bericht van via de mail. We houden de schoolvakanties van Harderwijk aan.
 • Als je een keer niet kunt trainen is dat niet erg en hoef je dat niet door te geven: wie er is krijgt training, wie er niet is heeft pech!
 • Als je langere tijd achter elkaar niet komt omdat je ziek of geblesseerd bent, willen we het graag weten.
 • Ouders zijn in principe welkom om te blijven kijken, voor zover de RIVM-richtlijnen dit toestaan. Dit wel achter de hekken en in de zaal op de daarvoor bestemde tribunes.
 • Ouders die kinderen komen brengen doen er goed aan altijd even te controleren of er inderdaad een trainer is. Bij afwezigheid van de trainer proberen we een vervanger te regelen, maar er kan sprake zijn van overmacht die niet van tevoren te voorzien was.
 • Bij het ophalen verwachten wij ook van ouders dat ze de kinderen op de baan komen halen omdat we ze anders niet in het oog kunnen houden. Wacht ze dus niet bij de weg op en vraag ze niet zelf naar de weg te komen!
 • Na de zaterdagtraining wordt er voor de pupillen dit jaar geen limonade geschonken in de kantine van Athlos: de kantines zijn gesloten.
 • Mededelingen over trainingen, wedstrijden en andere activiteiten worden via de mail gedaan. Check dus regelmatig uw mail s.v.p. Uiteraard worden belangrijke zaken ook tijdens de training aan de kinderen verteld.

Kledingadvies

      Training: alles wat je maar wilt, maar belangrijk is…..

 • Dat het kind schoenen draagt waar het geen zere voeten krijgt.
 • In de zaal is een korte broek met een t shirt voldoende, schone zaalschoenen zijn verplicht (geen zwarte zool).
 • Kleed het kind naar de weersomstandigheden. Als het  koud is  zijn een warme trui en handschoenen ideaal. Bij wind en regen is een windjack(je) aan te bevelen.

Wedstrijden:

 • We vinden het leuk als de kinderen die aan wedstrijden meedoen ook in de kleding herkenbaar zijn als Athlos-atleten. Het is daarom de bedoeling (maar niet verplicht) om in een Athlos singlet aan de wedstrijden mee te doen. Dit wordt gedragen op een zwarte (korte of lange) broek. De clubkleding kan via Athlos gekocht worden. Er worden regelmatig kledingverkoop-momenten georganiseerd.
 • Als het kind (nog) geen Athlos-singlet heeft  is dat niet erg en mag het natuurlijk ook aan de wedstrijd meedoen!
 • Neem voor de wedstrijd veiligheidsspeldjes mee. Hiermee kan het startnummer vastgemaakt worden aan het shirt. (zijn vaak ook wel aanwezig bij het wedstrijdsecretariaat).
 • Neem wat te eten en drinken voor het kind mee. Geen limonade met prik voor de wedstrijd drinken. Overigens is ook wel het e.e.a. te koop in de kantines van de verschillende verenigingen.

 

Afdrukken