Oeps. Helaas is de normale website tijdelijk niet bereikbaar.

Via deze tijdelijke Webpagina worden de belangrijkste gegevens getoond.

AllUnited probeert het probleem z.s.m. op te lossen!

Inloggen

Wedstrijdschema

Er zijn geen wedstrijden

Athlos Master Meeting 2024


Triatlon proberen?


Nieuwe hardlooptrainers gezocht

Info-avond op maandag 22 januari 20.45 uur. Lokatie: Athlos kantine

Athlos is op zoek naar nieuwe hardlooptrainers. Ben je een enthousiaste hardloper en lijkt het je leuk om jouw energie en enthousiasme over te brengen op ervaren of minder ervaren hardlopers? Misschien is het trainerschap iets voor jou! Kom op maandag 22 januari 20.45 uur vrijblijvend naar Athlos voor meer informatie. Een aantal trainers beantwoordt daar graag al jouw vragen over wat het training geven voor jou kan betekenen. Voor wie: geïnteresseerde Athlos leden en niet-leden Waar: Kantine Atletiekvereniging Athlos, Strokelweg 9, Harderwijk Meer informatie: neem contact op met Gerrit Alkema, trainer. g.n.alkema@gmail.com of 06-23 98 72 47.


Inschrijven halve marathon Harderwijk

Let op! Nog een beperkt aantal plaatsen voor kwart- en halve marathon!

De voorinschrijving voor de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk van AV Athlos op zaterdag 9 maart 2024 is officieel geopend. 

 

Voorinschrijven voor dit door AV Athlos georganiseerde evenement kan tot en met 17 februari, wees er snel bij! Het maximaal aantal deelnemers is bijna bereikt voor de afstanden van de kwart- en de halve marathon van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk op 9 maart 2024. Dus wil je meelopen, wees er dan snel bij en schrijf je in, want vol=vol!Ook dit jaar gaat het gecertificeerde parcours van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk weer over de boulevard en door de gezellige stad. Alle routes zijn verkeersvrij en gaan over verharde wegen en paden.  Dus reserveer je startnummer voor dit iconische evenement dat plaatsvindt op zaterdag 9 maart 2024. Kies een afstand die bij je past Is een halve marathon je (nog) te ver of past het niet in de trainingsopbouw, geen probleem. Tegelijkertijd met de halve marathon is de start van de kwart marathon van 10,6 km. Ben je meer van de kortere afstanden, ook dat is mogelijk. Vanaf 12 jaar mag je deelnemen aan de 5 km. Vanaf 14 jaar mag je meedoen met de kwart marathon en vanaf 16 jaar met de halve marathon. Alle Informatie op de website Wil je meer weten voordat je de sprong waagt? De website Halve Marathon Harderwijk staat vol met informatie die jou kan helpen je voor te bereiden.  Kijk op onze Informatiepagina voor een overzicht van wat je kunt verwachten op de dag van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk 2024. Het is meer dan alleen een race, het is een belevenis die je niet wilt missen. Trek je loopschoenen aan en zet de eerste stap richting een onvergetelijke ervaring bij de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk 2024. Wees erbij. Wees snel. Schrijf je nu in!


Nieuwsbrieven


Onze vrijwilligers!

Dank aan al onze vrijwilligers

Het is tijd om onze vrijwilligers en trainers even in het zonnetje te zetten. Athlos kan niet zonder hen!

Athlos is een bloeiende vereniging met maar liefst zo’n 700 leden die mee kunnen doen aan tal van activiteiten, trainingen en wedstrijden, op de weg en op de baan. Dat is allemaal alleen maar mogelijk dankzij onze vrijwilligers en trainers. Daarom wordt elk jaar in december een gezellig feestje in kerstsfeer voor hen verzorgd (ook alweer door vrijwilligers). De ruim 130 vrijwilligers en meer dan 60 trainers die zich voor de vereniging inzetten krijgen dan een attentie als blijk van dank en waardering voor de tijd en energie die zij hier in steken. Denk aan de kantinediensten, de juryleden bij wedstrijden op de baan, het beheer van het clubhuis en de materialen, de contacten met onze sponsoren, de communicatie, de mensen die routes bedenken voor wandelaars en hardlopers, de vrijwilligers bij bijvoorbeeld de boslopen, de halve marathon, de trailrun en de runbikerun. Wat zou de vereniging zijn zonder jullie? Deze happening is aanstaande zaterdag vanaf 11 uur in het clubhuis. Er is eten en drinken en gezelligheid tot 14.30 uur. Alle vrijwilligers en trainers zijn meer dan welkom, ook degenen die misschien niet de uitnodiging in de (mail)bus kregen.   En mocht je nou denken, ik wil ook wel iets doen bij en voor mijn vereniging. Kom dan gerust langs, want er zijn genoeg mensen van alle commissies aanwezig om te bespreken of er iets bij zit voor je.    Graag tot dan!  


Winterwandelen


Nieuwe hardlooptrainers gezocht!

Athlos is op zoek naar nieuwe hardlooptrainers.

Ben je een enthousiaste hardloper en lijkt het je leuk om jouw energie en enthousiasme over te brengen op ervaren of minder ervaren hardlopers? Misschien is het trainerschap iets voor jou! Kom op maandag 22 januari 20.45 uur vrijblijvend naar Athlos voor meer informatie. Een aantal trainers beantwoordt daar graag al jouw vragen over wat het training geven voor jou kan betekenen. Voor wie: geïnteresseerde Athlos leden en niet-leden Waar: Kantine Atletiekvereniging Athlos, Strokelweg 9, Harderwijk Meer informatie: neem contact op met Gerrit Alkema, trainer. g.n.alkema@gmail.com of 06-23 98 72 47.


's Heerenloop

Doe ook mee met de 's Heerenloop op 5 september

Op het terrein van 's Heeren Loo in Ermelo wordt dinsdagavond 5 september weer die gezellige recreatieve loop gehouden. Ook meedoen? Klik dan hier en geef je op. Doen!


Trots op NK Masters


NK Masters 2023 Bedankt!

Klik hier voor foto's


Welkom op de nieuwe website

Atletiekvereniging Athlos heeft een nieuwe website. Neem eens een kijkje….

Welkom op de nieuwe website van AV Athlos. Net als op de nu verdwenen site is hier veel informatie te vinden over de vereniging en natuurlijk over de mogelijkheden om mee te doen met trainingen, wedstrijden en evenementen. Probeer het maar even uit door te klikken op de onderwerpen en linkjes.  Onder de knop home is vooral veel te lezen over de organisatie van de vereniging (bestuur, commissies, vertrouwenscontactpersonen, de accommodatie, ed). Hier staan ook linkjes naar bijvoorbeeld de nieuwbrieven en het clubblad De Wissel.  De knoppen over baan- en wegatletiek en wandelen spreken voor zich en ook wedstrijden en evenementen zijn snel te vinden.  Verder is er ruimte voor nieuws- en andere berichten, de agenda en de sponsoren van AV Athlos.    Copij voor de website en opmerkingen kunnen worden gemaild naar Athloswebsite@athlos.nl.


Doe mee met de Veldwijkloop


Halve Marathon Harderwijk in beeld en uitslag

De halve marathon van Harderwijk was zaterdag 11 maart een groot succes. De lopers van de halve en de kwart marathon gingen over de boulevard en de rode loper over de Vischmarkt en over de botterbrug naar Drielanden. De vijf kilometer en de kidsru  voert het nieuwe parcours onder andere over de boulevard en de Vischmarkt. De uitslagen zijn hier te vinden. Voor foto's klik hier.

  De Athlos Broekhuis Halve Marathon Harderwijk is een sportief evenement over een gevarieerd en gecertificeerd parcours, dit jaar alweer voor de 41ste keer.   Klik hier voor een artikel hierover in de Stentor. Of kijk naar deze video op Youtube. Op Harderwijkse Zaken staan foto's van de kwart en halve marathon en klik hier voor foto's van de kidsrun.   Voor het eerst sinds lange tijd ging het parcours van de halve en de kwart marathon dit jaar weer over de boulevard en door de binnenstad van Harderwijk. Met een aantal pacers konden de deelnamers zich bij hardlopers aansluiten die een bepaalde tijd lopen en die herkenbaar zijn aan een vlaggetje. Zo hoefden de lopers niet iedere keer op het horloge te kijken of je nog het juiste tempo loopt. Alle routes zijn verkeersvrij en gaan over verharde wegen en paden. De start is verplaatst naar de Eisenhowerlaan en de finish is nog steeds op de Beneluxlaan/Slingerbos, ter hoogte van het korf-/handbalterrein.    Parcours Het parcours van de kwart en de halve marathon      Voor verdere informatie klik hier     


Epy Douma overleden

Erelid en oud-trainer Epy Douma overleden. op 10 november j.l. is in ons erelid en Athlos icoon Epy Douma overleden. Epy had alvleesklier kanker en heeft de laatste weken bij familie in Friesland doorgebracht.

Uiteraard zullen we op gepaste wijze een memoriam aan Epy wijden. Een mooi sportmens is niet meer.  


Atletiek Gala 2022

Tijdens het jaarlijks Atletiekgala, dit keer weer een fysiek samenzijn in de Pathé te Ede, werd onlangs onder andere de winnaar van de verkiezing ‘Atleet van het Jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar is dat Femke Bol geworden. Ron Boszhard, presentator van de middag, zorgde samen met zijn bijzondere co hosts voor een bijzondere en feestelijke terugblik op het sportjaar 2022.

  Future Athletics Het centrale thema van deze editie was ‘Future Athletics’: een middag waarbij we de topatleten van nu eren want deze helden zijn de inspiratie voor de jongste jeugd, de helden van de toekomst. Namens Athlos waren Alida van de Kolk en Patricia van Domburg aanwezig  


Drukbezochte 2e College Tour

Fysiotherapeuten en Athlos trainers Gerrit Alkema en Erik Steijlen vertelden over blessures die kunnen optreden bij het hardlopen/wandelen, het herkennen en het voorkomen daarvan. Met praktische tips, dmv filmpjes en voorbeelden en antwoorden op vragen tijdens het vragenuurtje werd er veel informatie verkregen. 

Vanuit bibliotheek Noordwest Veluwe was Mevr Essabani aanwezig met interessante boeken over hardlopen, wandelen en bij het weggaan kreeg iedereen een boek attentie mee. Een geslaagde avond met dank aan de organisatie, de sprekers, en uiteraard aan alle aanwezigen. Een volgende Athlos College Tour wordt verwacht in het voorjaar van 2023.


Aiii, mijn knie, wat nu?

Als lid van Athlos ben je naast je trainingen en eventuele wedstrijden ook welkom bij de College Tour Athlos. Donderdag 24 november gaat het over het herkennen en voorkomen van de meest voorkomende blessures. 

Je bent lid van atletiekvereniging Athlos als baan- of wegatleet, wandelaar of als triatleet om in verenigingsverband te kunnen trainen en eventueel aan wedstrijden deel te nemen. Maar is het ook niet belangrijk om meer te weten over het belang van sporten, bewegen en gezondheid, of over blessures of sport en voeding?      Na een drukbezochte eerste College Tour Athlos op 8 juni jl., waarin sportarts en bijzonder hoogleraar Hans Zwerver in het Athlos-clubhuis sprak over ‘Sporten en gezond ouder worden’, wordt dit najaar een tweede bijeenkomst georganiseerd, deze keer over blessures.      Wanneer: Donderdag 24 november 2022 Waar: Clubhuis AV Athlos, Strokelweg 9, Harderwijk  Aanvang: 19.30 uur, vanaf 21.30 uur gezellig napraten          Tijdens de bijeenkomst vertellen Gerrit en Erik over blessures die kunnen optreden bij hardlopen en wandelen, en het herkennen en voorkomen daarvan. Tevens krijg je antwoorden op vragen als:   •  Wat moet ik doen als ik een pijntje voel, en moet ik doorgaan of stoppen?   •  Hoe kan ik voorkomen dat pijn daadwerkelijk een blessure wordt?    Met praktische tips ga je naar huis, waarmee je zelf aan de slag kunt. Uiteraard is er alle gelegenheid om zelf vragen te stellen.  De Bibliotheek Noordwest Veluwe is aanwezig met boeken over hardlopen, wandelen en blessures.   Toegang:   Gratis voor leden van Athlos, Niet-leden betalen € 5,-- p.p.   Aanmelden kan via een e-mail naar: collegetour.athlos@gmail.com     Voorjaar 2023: College Tour Athlos over: Sport en voeding


AllUnited